Jedzenie to przyjemność. Wygląda, jak następny cytat a la Paulo Coelho, ale to prawda. Mimo powszechnego przekonania o prawdziwości wyżej wymienionej tezy, ludzie coraz częściej o tym zapominają. wesele w lublinie
I spożywają po to, by zaspokoić głód, jak najmniejszym kosztem (i wysiłkiem). Tam, gdzie je się dla przyjemności, gdzie posiłki są celebrowane, ludzie są zdrowsi i bardziej zadowoleni. Tak jest na przykład we Francji. Kuchnia francuska, która jest podstawą licznych kuchni narodowych, do łatwych i nisko kalorycznych się nie zalicza. Dużo wina, deski kalorycznych serów, mnóstwo czerwonego mięsa. A jednak - Francuzi należą do najszczuplejszych europejskich nacji. Ba, naukowcy znaleźli nawet nazwę opisującą ten stan rzeczy - to tak zwany PARADOKS FRANCUSKI. No bo jak to - tyle wina, kalorycznych dań, słodkie śniadanie (niezbyt obfite), kolacja najważniejszym posiłkiem dnia... brzmi jak przepis na zawał. A działa dokładnie odwrotnie - schorzenia serca i układu krążenia występują w tym kraju dużo rzadziej, niż w pozostałych państwach. Co jest powodem takiego stanu rzeczy? Moim zdaniem podejście do jedzenia, brak pośpiechu przy przygotowaniu potraw i długie posiedzenia przy stole. Bo dania kuchni francuskiej, to nie hamburgery, które wciąga się "na raz".
Tak, więc pamiętajmy - jedzenie to przede wszystkim przyjemność!W temacie najtańsze wesele w lublinie warto poczytać również pozostałe informacje. Na ten temat napisali także na najtańsze wesela w lublinie Na ten temat napisali także na tanie wesela lublin Wpis inspirowany jest również wesele w lublinie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz