czwartek, 24 stycznia 2013

bhp w szkole

Kontynuując cykl artykułów na temat BHP, wróćmy do szkół. Po podkreśleniu tego, jak duża odpowiedzialność ciąży na wychowawcach oraz po wskazaniu, jak powinno wyglądać pomieszczenie służące jako sala lekcyjna, skupmy się na bardziej interesującym zagadnieniu, czyli na szkolnych stołówkach. Firma BHP

Każdy kto ma kontakt z żywnością jest zobowiązany do posiadania badania sanitarno-epidemiologicznego. To jak niezwykle jest to ważne, pokazują chociażby najświeższe doniesienia dotyczące masowych zakażeń bardzo niebezpieczną bakterią E.Coli (szczep EHEC), docierające do nas z sąsiadujących Niemiec. Biorąc pod uwagę fakt, że E. Coli jest bakterią odzwierzęcą, bywa nazywana często bakterią brudasów, przywiązanie uwagi do kwestii higienicznych jest niezwykle ważne. Bardzo łatwo można uniknąć większości chorób związanych z bakteriami znajdującymi się w żywności - wystarczy przestrzegać podstawowych reguł higienicznych dotyczących kontaktu z żywnością, takich jak chociażby dokładne mycie warzyw przed ich obróbką. Zwracajmy więc uwagę na to, czy stołówki szkolne posiadają aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne. Firma BHP - też dobry Na temat Firma BHP to też niezłe info Polecam również Firma BHP Firma BHP też jest ciekawie opisany temat

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz